σε ποιους αρεσουμε!!!

11/2/13

3ος Γρίφος Διαδικτυακού Αμελέτητων!


Εχθές Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ( του Αγ. Χαραλάμπου, μεγάλη η χάρη του)... οι Αμελέτητοι μας προκάλεσαν να λύσουμε τον 3ο διαδικτυακό τους γρίφο... δίνοντάς μας την παρακάτω εικόνα!!! 

"Ευκολάκι" μας φάνηκε... κι αυτό που αρχικά μας κέντρισε την προσοχή είναι το στοιχείο του "κατεβάσματος", κάπου δηλαδή που κατεβαίνεις ή κατέβαινες...Τα υπόλοιπα τα συνδυάσαμε, ενώ διασταυρώσαμε μέσω ίντερνετ ό,τι χρειαζόταν (όπως κάθε φορά)!


 Έτσι παρακάτω δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες ώστε να γίνει κατανοητή σε όλους η λύση του 3ου γρίφου! 

Η Όρκα δεν ανήκει στην συνομοταξία των φαλαινών αλλά σε αυτή των δελφινιών και αποτελεί το μεγαλύτερο είδος δελφινιού. Ζει στους ωκεανούς και ιδιαίτερα κοντά στους πόλους όπου υπάρχει περισσότερη τροφή. Η Όρκα τρέφεται με ψάρια και θαλάσσια θηλαστικά, όπως φώκιες, θαλάσσιους λέοντες, φάλαινες ακόμα και καρχαρίες. 
Μία Όρκα ζυγίζει περίπου 6 τόνους, για τα αρσενικά, ενώ το μέγεθος της είναι από 7-9 μέτρα. Η θηλυκιά ζυγίζει περίπου 4 τόνους και το μέγεθος της είναι από 5-7 μέτρα.Ο μέσος όρος ζωής της Όρκα είναι τα 30 χρόνια για τα αρσενικά, με μέγιστο όριο ζωής τα  50-60 χρόνια και 50-60 για τα θηλυκά, με μέγιστο όριο ζωής τα 80-90.

Αυτή η πρώτη και με έντονα κόκκινα γράμματα ανακάλυψη λοιπόν, που βρήκαμε μας επιβεβαίωσε και την πρώτη μας σκέψη για το γεγονός πως ο γρίφος μιλούσε για την ανύπαρκτη πλέον λέσχη-ντίσκο "Δελφίνι". 
Πρόκειται λοιπόν για το σημείο όπου σήμερα στεγάζεται η Τουριστική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο της πόλης, όπου παλαιότερα ο επάνω όροφος λειτουργούσε ως φοιτητική λέσχη εστίασης, ενώ στο κάτω μέρος του και προς τη θάλασσα ήταν ο χώρος όπου διασκέδαζε η νεολαία της πόλης! 

Πρόσθετες πληροφορίες:  Παλαιότερα, πριν την  ύπαρξη του Πανεπιστημίου στην πόλη μας, ο επάνω όροφος λειτουργούσε ως χώρος εκδηλώσεων (γάμοι, βαφτίσια κλπ). 
Η ντίσκο "Δελφίνι" έφτασε στο τέλος των ημερών της, μετά τον τραγικό θάνατο του ιδιοκτήτη της -μέσα σε αυτό τον ίδιο χώρο- από ηλεκτροπληξία!


Δεν υπάρχουν σχόλια: