σε ποιους αρεσουμε!!!

14/2/13

4ος Διαδικτυακός γρίφος Αμελέτητων


Τετάρτη εχθές.... και οι Αμελέτητοι είχαν έναν ακόμα διαδικτυακό γρίφο... τον 4ο στη σειρά! Μια παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω στο σημείο αυτό, είναι πως πραγματικά το διασκεδάζουμε με τους γρίφους τους ως τώρα, ενώ ευχόμαστε να είναι το ίδιο λογικοί και την ημέρα του μεγάλου κυνηγιού.. κι όχι να πάθουμε κανένα ντουβρουτζά Κυριακάτικο!!!  

Ο γρίφος λοιπόν ήταν ο εξής: 
και η λύση του:  

Το σετ των δυο πρώτων φωτογραφιών, είναι από δυο γωνίες οικοδομικών τετραγώνων στην οδό Γιαμπουδάκη, τα οποία στις μέρες μας τα χωρίζει η οδός Παναγιωτάκη και που σήμερα αντιστοιχούν η μια γωνία σε δημοτικό πάρκινγκ και η άλλη σε κτήριο ιδιοκτησίας Ρεθεμνιώτη συμπολίτη μας. Παλαιότερα όμως ο χώρος του σημερινού πάρκινγκ αποτελούσε τον προαύλιο χώρο του ιδιωτικού "Πυθαγόρειου" Λυκείου, το οποίο βρισκόταν αντίστοιχα στη θέση του οικοδομήματος της φωτογραφίας του σετ! 
Στο επόμενο σετ φωτογραφιών μας δίνεται μόνο η μια απ' τις δυο, και πρόκειται για την πίσω γωνία του Δημαρχείου επί της Γερακάρη,  ενώ στην θέση με το ερωτηματικό υπάρχει ένα κουδούνι από εκείνα που είχαν μια φορά κι ένα καιρό τα σχολεία, για να δηλώνουν την έναρξη και τη λήξη κάθε διδακτικής ώρας!
Αν λοιπόν συνδυάσουμε το γεγονός ότι το πρώτο σετ μας οδηγούσσε σε κάποιο παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα, θα έπρεπε να ψάχνουμε κάτι ανάλογο και γι' αυτό το σετ φωτογραφιών. Το στοιχείο του κουδουνιού ήταν κάτι που μας επιβεβαίωνε μια τέτοια ενέργεια. 
Έτσι το δεύτερο αυτό σετ φωτογραφιών μας οδηγεί στο Ιδιωτικό 6/θέσιο Γυμνάσιο "Παλλάδιο", ιδιοκτησίας Σπανογιάννη και τον προαύλιο χώρο του, που βρισκόταν εκεί! 
Τα δυο αυτά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια συγχωνεύτηκαν!

Αυτά και με τον 4ο γρίφο!!!! Σας φιλούμε σταυρωτά!!!! 
Πράσσειν Άλογα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: